Aktuellt i Femsjö

VÅRTAL

Gunilla Broberg har efter önskemål av hembygdsföreningen varit nere i Femsjö och vårtalat den 30 april. Femsjö kyrkokör sjöng, brasan brann och kaffe med hembakade bullar serverades. Gunilla berörde i sitt tal Elias Fries liv och gärning samt naturligtvis också vårens betydelse för oss alla.
 

HEMBYGDFÖRENINGENS TACK
I medlemsutskicket i början av året vädjade föreningen om ett extra bidrag till Friesminnet som stod inför extra stora renoveringskostnader. De pengar som inkom har vi nu överlämnat till Femsjö Hembygdsförening. Styrelsen är glada över gensvaret och Femsjö Hembygdsförening har framfört sitt varma tack för bidraget.

Det finns förstås fortfarande möjlighet att skänka bidrag till Friesminnets värme -och renoveringskostnader.

 

JUBILEUM.
Lördagen den 30 augusti är inledningen på årets firande av Hylte  kommuns som fyller 40 år detta år. Länka till kommunens hemsida och läs mer om firandet.

Under Jubileumsveckan har följande programpunkter en anknytning till Elias Fries:

  • Söndag den 31 aug. Kl. 14-17 Friesmuseet i Femsjö är öppet för besök Femsjö
  • Måndag den 1 sept. kl. 19.00 Elias Fries 220 års jubileum i Femsjö församlingshem. Musik i folkton. Kaffeservering.
  • Onsdag den 3 sept. kl 18.00-20.00 Vandring i Femsjö. Vi går in och tittar i Femsjö offerkyrka sedan till Friesmuseet. Vid skolan finns en fin utställningspaviljong. Som avslutning kan vi gå till Bössberget eller gå på den fina vandrigsleden. Samling vid Femsjö kyrka

 

 

Till Hans Marklund för att han genom sina insatser, både i boklig form men även på annat sätt, genom utställningar och svampexkursioner på ett positivt sätt bidragit till att levandegöra arvet efter vår anfader Elias Magnus Fries och hans forskning inom mykologi och närliggande områden.
.Klicka två gånger på artikeln för att förstora den.